آیا می دانستید که آتش سوزی یکی از رایج ترین خطراتی است که صنعت نساجی با آن مواجه است؟ به این دلیل که تقریباً تمام مواد و مواد شیمیایی مورد استفاده برای تولید اقلام ساخته شده از الیاف طبیعی یا مصنوعی قابل احتراق هستند. در نتیجه احتمال وقوع آتش سوزی بسیار بیشتر است.در ادامه با ما در فروشگاه ایمن برق پارسا همراه باشید تا به نکات مهم در باره ایمنی صنعت نساجی بپردازیم.

نکات مهم ایمنی صنعت نساجی

نکات مهم ایمنی صنعت نساجی

اجرای اقدامات موثر پیشگیری از آتش سوزی برای محافظت از کارکنان، دارایی ها و اموال ضروری است. بیایید تهدیدات آتش سوزی قابل توجه در صنعت نساجی را بررسی کنیم و نکات عملی در مورد نحوه جلوگیری از آتش سوزی ارائه دهیم و محیط کار ایمن تری را برای همه تضمین کنیم.

قبل از شروع بررسی نحوه محافظت از محل کار خود در برابر آتش سوزی، ابتدا باید تهدیدات آتش سوزی قابل توجه در صنعت نساجی را درک کنید تا بتوانید ایمنی صنعت نساجی را فراهم کنید. با آگاهی از این خطرات می توانید نقش فعالی در حذف آنها از محیط کار داشته باشید.

1.مواد خام قابل احتراق

در صنعت نساجی، تقریباً تمام مواد مورد استفاده تا حدی قابل اشتعال هستند. این شامل پنبه، رنگ های قابل اشتعال، الیاف مصنوعی و پشم است. در نتیجه نگهداری و جابجایی صحیح این مواد برای جلوگیری از آتش سوزی بسیار مهم است. این مواد قابل احتراق را در مناطق تعیین شده دور از منابع احتمالی احتراق نگه دارید و هنگام کار با آنها از رعایت مقررات ایمنی آتش سوزی اطمینان حاصل کنید.

2.جرقه

جرقه ها می توانند از منابع مختلفی مانند اصطکاک در طول فرآیند تولید یا از تجهیزات و ماشین آلات الکتریکی در کارخانه تولید شوند. بنابراین، هر ابزار الکتریکی مورد استفاده در کارخانه نساجی باید ضد انفجار باشد. این قطعات از تجهیزات، مانند لامپ های ضد شعله و جعبه های اتصال ذاتا ایمن، دارای دستگاه های آب بندی ویژه ای هستند تا یکپارچگی محفظه را حفظ کرده و خطر اشتعال خارجی را به حداقل برسانند.

همچنین مطالعه کنید:

دلایل آتش سوزی ناشی از برق + روش های جلوگیری

3.ماشین آلات

حتی ماشین‌آلات نساجی یکپارچه، مانند ماشین‌های بافندگی و چرخ خیاطی، در صورت عدم نگهداری صحیح یا بروز خطاهای الکتریکی، می‌توانند خطر آتش سوزی ایجاد کنند. بازرسی و نگهداری منظم برای به حداقل رساندن خطر آتش سوزی الکتریکی ضروری است. علاوه بر این، اطمینان حاصل کنید که کارگران در مورد عملکرد ایمن ماشین و روش های اضطراری آموزش دیده اند.

نحوه جلوگیری از آتش سوزی در صنعت نساجی

اجرای اقدامات موثر پیشگیری از آتش سوزی برای جلوگیری از حوادث احتمالی آتش سوزی بسیار مهم است. در اینجا اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطر آتش سوزی در صنعت نساجی را توضیح خواهیم داد.

1.گرد و غبار قابل احتراق را از ماشین آلات دور نگه دارید

به دلیل وجود مواد اولیه قابل اشتعال در کارخانه، گرد و غبار قابل احتراق مانند پرز و الیاف نساجی می تواند در اطراف محیط کار جمع شود و خطر آتش سوزی قابل توجهی را به همراه داشته باشد. خانه داری خوب، از جمله اجرای سیستم های جمع آوری گرد و غبار کافی و تمیز کردن منظم کرک و گرد و غبار، برای مقابله با هرگونه تجمع گرد و غبار ضروری است. تمامی مناطق کار نیز باید دارای تهویه مناسب باشند تا غلظت گرد و غبار قابل احتراق در محیط به حداقل برسد.

همچنین لازم است در محیط های صنعتی این چنینی از تجهیرات ضد انفجار استفاده شود.

تجهیزات ضد انفجار چیست؟

2.گرمای اتاق کار را کنترل کنید

یکی دیگر از نکات مهم ایمنی صنعت نساجی کنتری کردن گرما و درجه حرارت محیط می باشد.برقراری گرمای بیش از حد خطر آتش سوزی در محل کار را افزایش می دهد. فراتر از حفظ سطوح مناسب دما از طریق تهویه مناسب، عایق کاری و استفاده از سیستم های خنک کننده، تجهیزات خود را به طور مرتب بازرسی و نگهداری کنید تا از خرابی و گرمای بیش از حد جلوگیری کنید. هر ماده قابل اشتعال باید به درستی دور از منابع حرارتی نگهداری شود.

3.منابع اشتعال آتش را دور از محل کار نگه دارید

تمام منابع اشتعال آتش باید دور از محل کار نگهداری شوند. البته، ما درک می کنیم که این ممکن است همیشه امکان پذیر نباشد. از این گذشته، حتی تجهیزات و ماشین آلات الکتریکی ضروری می توانند جرقه ای ایجاد کنند که باعث آتش سوزی در صورت عدم نگهداری منظم آنها شود. برای به حداقل رساندن این خطر، می توانید جعبه های اتصال ایمن ذاتی و خروجی های سوکت سوئیچ ضد انفجار را نصب کنید تا یک لایه حفاظتی اضافی ایجاد کنید و پتانسیل منابع اشتعال را به حداقل برسانید.

4.مطمئن شوید که مواد اولیه و محصولات نهایی به درستی نگهداری می شوند

توجه داشته باشید که نگهداری و جابجایی صحیح مواد اولیه و محصولات نهایی بسیار مهم است.این مواد باید در مناطق مشخصی که دارای تهویه مناسب، خشک و دور از منابع احتمالی احتراق هستند، قرار گیرند. علاوه بر این، چراغ‌ های ضد انفجار را برای تأمین روشنایی کافی برای کارگران برای جلوگیری از حوادث و در عین حال به حداقل رساندن منابع اشتعال، نصب کنید و همیشه مکان‌های ذخیره‌سازی را از نظر خطرات احتمالی آتش‌سوزی، مانند مسدود شدن خروجی‌ها یا به هم ریختگی بیش از حد، بازرسی کنید.

جمع بندی

ایمنی صنعت نساجی و حفاظت از کارخانه تولید نساجی در برابر آتش سوزی نیاز به یک رویکرد فعال و جامع دارد. امیدواریم آنچه به اشتراک گذاشتیم بتواند به شما در اجرای اقدامات پیشگیرانه کافی برای کاهش خطر حوادث آتش سوزی در نساجی کمک کند.

اگر برای برقراری امنیت و جلوگیری از آتش سوزی در صنعت نساجی به دنبال تجهیزات ضد انفجار مانند باکس ضد انفجار ، گلند ضد انفجار و... هستید می توانید به وب سایت فروشگاهی ایمن برق پارسا مراجعه کرده و با مشاوران ما در باره خرید این تجهیزات مشورت کنید.